Юрій Соловей переобраний президентом ДЮФЛІФО

Футбол

5 серпня в Івано-Франківську відбулась ІІІ-га чергова звітно-виборна Конференція Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області.

На порядок денний були винесені наступні питання:

  1. Про обрання лічильної комісії для проведення підрахунку голосів при голосуванні на черговій Конференції громадської спілки “Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області”.
  2. Про обрання мандатної комісії для проведення підрахунку голосів при голосуванні на черговій Конференції громадської спілки “Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області”.
  3. Про обрання секретаря чергової Конференції громадської спілки “Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області” та підписання протоколу Конференції.
  4. Про звіт Президента громадської спілки “Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області” в період з 9 серпня 2016 року по 5 серпня 2021 року.
  5. Про обрання президента ГС “ДЮФЛІФО”.
  6. Про обрання Першого віце-президента та віце-президентів.
  7. Про обрання членів Виконавчого комітету ГС “ДЮФЛІФО”.
  8. Про обрання членів контрольно-дисциплінарного комітету.
  9. Про обрання членів апеляційного комітету.
  10. Різне.

Перед початком роботи Конференції відбулись стандартні процедури затвердження мандатної комісії з перевірки повноважень делегатів, лічильної комісії для проведення підрахунку голосів при голосуванні та секретаріату для ведення протоколу Конференції.

На Конференції було заслухано звіт президента ДЮФЛІФО Юрія Солов’я за звітний період:

“Шановні колеги ось і пройшли 5 років нашої спільної роботи.

Справедливо потрібно зазначити, що на початку нашого шляху ми отримали від обласної федерації футболу вже добре організовану систему проведення юнацьких змагань, що стало фундаментом для розвитку та подальшого вдосконалення дитячо-юнацької ліги області. А також вкотре хочемо висловити слова вдячності Луцькому Василю Андрійовичу за багаторічну невтомну працю на ниві дитячо-юнацького футболу.

Повертаючись на початок діяльності нашої дитячо-юнацької ліги доречно пригадати, що ми поставили перед собою амбітну мету та завдання для вдосконалення та розвитку дитячого футболу на Прикарпатті.

Саме цьому присвячений подальший звіт за 5-річну діяльність.

Горді тим, що нам вдалось створити та організувати систему дитячо-юнацьких змагань для вікових груп від U-11 до U-18, а також намагаємося створити систему змагань для дівчаток.

Найбільше ми пишаємось і вважаємо своєю гордістю чемпіонат наймолодших учасників вікової категорії U-11. Особливістю цих змагань є те, що вони проводяться за принципом чемпіонату, який триває протягом року, але не має турнірного становища. Це дало змогу зняти психологічний тиск на юних футболістів, знизити емоційний стан тренерів щодо результату. Це не зменшило жагу до змагань, адже кожний учасник отримує медаль чемпіона.

Наступні змагання також стосуються юних футболістів вікових категорій U-12 / U-13. Ці змагання славляться великою популярністю серед футбольних клубів та спортивних шкіл області. Організовуючи змагання вікових категорій U-11 / U-12 / U-13 ми врахували анатомічні, фізіологічні та психологічні особливості цих вікових груп, а також дотримуємось методичних рекомендацій УЕФА та УАФ щодо підготовки юних футболістів. В останньому  футбольному сезоні 2020-2021 років в змаганнях цих вікових категорій взяли участь 60 команд зі всієї області.

Не менш важливими є змагання вікових категорій U-14 / U-16. Ці змагання проходять на всіх стадіонах Івано-Франківської області. На нашу думку є добре організованими. Фінальна частина даних змагань завжди є святом юнацького футболу. Потрібно відмітити, що кількість учасників то збільшується, то зменшується. Це відбувається з причин переходу учасників обласних змагань до змагань Всеукраїнського рівня, а також зміна адміністративно-територіального устрою України призводить до реорганізації спортивних шкіл.

За час нашої діяльності дирекцією ліги в футбольному сезоні 2019-2020 років проведені змагання серед дівчаток. Але на превеликий жаль ситуація, яка виникла з появою карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19,  не дала в повній мірі розвинути ці змагання. В подальшому сподіваємось на розвиток та популяризацію даних змагань.

 Також хотів би зупинитись на футбольних турнірах організованих Дитячо-юнацькою обласною футбольною лігою, а саме: “Весняний Кубок ДЮФЛІФО”, “Зимовий Кубок ДЮФЛІФО”, “Кубок Федерації пам’яті Мирослава Думанського”, а також виступили партнерами в турнірах пам’яті  Юрія Шулятицького та Еміля Микульця. Завданням та метою цих турнірів є сприяння в підготовці для футбольних клубів до змагань Всеукраїнського та обласного рівнів.

З великою гордістю хочу зазначити, що команда працівників ДЮФЛІФО та футбольні команди вікових категорій U-11 / U-12 / U-13 взяли активну участь у проєкті УЄФА ГРОУ. Це дало змогу представити нашу область, як одну з ведучих в розвитку дитячо-юнацького футболу.

Люба добра справа не можлива без підтримки друзів та партнерів. Особливі слова вдячності хочу висловити головному нашому партнеру – Івано-Франківській обласній асоціації футболу. Щиро дякую голові асоціації Андрію Бондаренко, заступникам Тарасу Климу та Василю Сікорі, відповідальному секретарю Олегу Волосянко, головному спеціалісту Ігорю Данилевському та бухгалтеру Тетяні Костюк за щоденну багаторічну підтримку та допомогу в організації та проведенні заходів ДЮФЛІФО.

Також дозвольте висловити слова подяки нашим постійним партнерам з обласної державної адміністрації: Департаменту освіти, науки та молодіжної політики в лиці директора Віктора Кімаковича; Управлінню спорту в лиці Ореста Оклієвича; Івано-Франківському обласному відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України в лиці Михайла Стефанківа. Ваша підтримка завжди була відчутна та дуже потрібна протягом всіх років.

Окремі слова подяки хотів би висловити Івано-Франківській міській раді (міський голова Руслан Марцінків) та Департаменту молодіжної політики та спорту в лиці Віталія Матешка та Дениса Рудницького. Ваша підтримка нашої організації дала величезні плоди в розвитку футболу не тільки в Івано-Франківській громаді, але і в області в цілому.

Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області протягом 5-ти років своєї діяльності завжди відчувала підтримку бізнесменів, які мають велике футбольне серце, а саме: компанії “Ярковиця” в лиці Володимира Балагури; ТОВ “Прикарпатський торговий дім” в лиці Ярослава Сухоребського; ТОВ “Солар Карпати” в лиці Андрія Семаніва; компанії “Благо” в лиці Андрія Луцького.

Успіхи та досягнення, які ми здобули, завдяки підтримки наших партнерів, є спільними успіхами та досягненнями. Від себе особисто, всієї команди ДЮФЛІФО та всіх учасників змагань ліги щиро вдячний вам за вашу повагу та любов до дитячо-юнацького футболу.

На завершення хочу висловити слова подяки всім учасникам змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги, а саме: керівникам спортивних шкіл та клубів, тренерам команд, футболістам, батькам, адже ваша відданість футболу та активна участь у наших спільних заходах творить справжні дива в розвитку футболу в Івано-Франківській області та Україні.”

Делегати засідання одноголосно визнали роботу обласної федерації футболу задовільною.

Після затвердження звіту Юрія Солов’я його одноголосно було обрано президентом Громадської спілки “Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області” на новий термін. Також були обрані перший віце-президент Микола Васильків, віце-президенти Віктор Кімакович, Олександр Бубен, Володимир Магаль, Василь Луцький, Мирослав Луцький, Тарас Гурик, сформовано нові склади Виконавчого, Дисциплінарного та Апеляційного комітетів ДЮФЛІФО.

На завершенні роботи Конференції начальник відділу юнацького футболу Української асоціації футболу Валерій Золотухін за активну роботу з розвитку та популяризації дитячо-юнацького футболу України вручив Юрію Солов’ю відзнаку УАФ, подяки ДЮФЛ України Руслану Марцінківу, Віктору Кімаковичу, Михайлу Стефанківу, Миколі Васильківу, почесні грамоти УАФ Юрію Реусу та Тарасу Дем’янчуку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *