Перша ліга. 11 тур. «Прикарпаття» – «Гірник-Спорт» – 0:1

Футбол

У заключному матчі 11-го туру Першої ліги Прикарпаття на своєму полі приймало Гірник-Спорт.

Господарі підходили до нового матчу в хорошому настрої, адже в минулому турі досить несподівано обіграли Ниву в гостях і, тим самим, посприяли звільненню Ігоря Климовського з тернопільського клубу. Крім того, в останніх матчах команда Олега Рипана показувала непогані результати, програвши всього один з останніх п’яти поєдинків в рамках Першої ліги.

А ось колектив з Горішніх Плавнів знаходився в кризі, адже не міг перемогти в чемпіонаті протягом трьох турів поспіль, програвши у двох з них. Більш того, у підопічних Ігоря Жабченка були великі проблеми з результативністю: в останніх чотирьох матчах у всіх турнірах Гірник-Спорт не забивав, і ця обставина явно насторожувала уболівальників команди перед важкою виїзною грою.

Обидві команди досить активно почали матч і намагалися взяти гру під свій контроль. Більш гостро на перших хвилинах атакували гості, які виконали кілька кутових (один з яких завершився неточним ударом Цвіренка), також свій момент був у Клебера, але легіонер Гірника-Спорт не зумів пробити Піцана з гострого кута. Прикарпаття відповіло ефектним ударом Барчука з розвороту – точно в руки Кліщука.

Перший по-справжньому небезпечний момент у поєдинку виник в середині першого тайму: Гірник-Спорт провів масовану атаку, Клебер отримав м’яч на фланзі і точно віддав на Романова, який з-за меж штрафного майданчика пробив у поперечину. Яворський в цьому епізоді ледь першим не виявився на м’ячі, але в останній момент Піцан відвів загрозу від своїх володінь. Ще через кілька хвилин класно пробивав здалеку Паламар, але м’яч пролетів поруч зі штангою.

Прикарпаття в першій половині зустрічі діяло другим номером і основну ставку зробило на контратаки і стандартні положення. Після серії кутових справа завершилася навіть ударом у створ воріт Кліщука, але воротар гостей легко зловив м’яч. Велика кількість боротьби і бажання з боку обох суперників – саме ці фактори стали відмінною рисою першого тайму матчу. Після перерви господарі стадіону заграли активніше і стали куди частіше підходити до чужих воріт. Пригадується дальній удар Волошиновича в руки воротарю, а також кілька перспективних прострілів в штрафну Гірника-Спорт. Але, незважаючи на такий старт другої половини зустрічі, свій шанс забити заробили якраз гості. Семотюк в своїй штрафній грубо зіграв проти Понєдєльніка, арбітр відразу вказав на точку, а Ямполь впевнено реалізував пенальті і перервав серію команди з Горішніх Плавнів без забитих голів – 0:1!

Прикарпаття після пропущеного м’яча знову активізувалося і відразу ж створило гольовий момент біля воріт Кліщука, але голкіпер Гірника-Спорт впорався з дальнім ударом Воробчака. Ще через кілька хвилин воротарів гостей впорався після скидки Шинкаренка в сторону своїх воріт, хоча на секунду могло здатися, що Кліщук разом з м’ячем перетнув лінію воріт. Команда Жабченка відповіла черговим небезпечним стандартом, але після розіграшу кутового Цвіренко не зміг пробити Піцана.

В кінці матчу гості провели ще одну класну атаку, яка повинна була закінчуватися голом, але голкіпер Прикарпаття відбив удар Твердохліба з гарної позиції, а Понєдєльнік трохи не встиг на добивання. На останніх хвилинах зустрічі господарі намагалися організувати фінальний штурм на чужі ворота, але довести свої атаки до акцентованого удару в площину воріт Кліщука їм так і не вдалося.

Мінімальна виїзна перемога допомогла Гірнику-Спорт перервати свою негативну серію, набрати 11 очок і переміститися на 13-е місце в турнірній таблиці Першої ліги. А Прикарпаття втратило дуже хорошу можливість поліпшити своє становище і підібратися до лідерів чемпіонату.

Man of the Match: Андрій Кліщук (Гірник-Спорт)
Хорошу і надійну гру у воротах продемонстрував Андрій Кліщук. Голкіпер Гірника-Спорт зумів відстояти на нуль в цьому матчі і кілька разів реально виручив свою команду.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 11 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – 0:1 (0:0)
Гол:
 Ямполь (55, з пенальті.)

Прикарпаття: Піцан, Квасний (Дитко, 83), Матушевський, Лень, Писко, Воробчак, Семотюк (Толочко, 75), Цюцюра (Кузьмин, 46), Сондей, Волошинович (Сікач, 75), Барчук.
Гірник-Спорт: Кліщук, Шинкаренко, Цвіренко, Кравчук, Чуєв, Ямполь (Кулаковський, 73), Паламар, Яворський (Кожевніков, 90+3), Романов (Твердохліб, 65), Понєдєльнік, Жуніор Клебер (Сьомка, 69).
Попередження: Семотюк (54) – Клебер (51), Кліщук (60), Чуєв (67).

3 жовтня 2021 року. 15:30. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 1400 глядачів. +18 С.
Арбітр: С.Задиран (Київська обл.). Асистенти арбітра: Ю.Зоренко (Київ), А.Бахметьєв (Харків).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Даневич (Київ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *