Віталій Мерінов розповів про бої за Донеччину

Бокс ТОП

Боєць Національної гвардії Віталій Мерінов зараз воює на Донеччині. Чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон України з універсального бою, майстер спорту з боксу покинув цивільне життя і 24 лютого вирушив у військову частину, щоб стати на захист України.

«Це обов’язок кожного громадянина – захищати Батьківщину, – переконаний Віталій Мерінов. – Коли Росія розпочала свої загарбницькі дії, я був із сім’єю в Івано-Франківську. Вночі дружина розбудила і сказала, що війна почалася. Ми чули, як над нашим будинком пролітала ракета. Тому довго не думав і вже вранці спілкувався зі своїми друзями про те, щоб ставати у лави Збройних Сил України. Оскільки раніше я служив у Нацгвардії, то знав, куди йти, та й речі в мене були вже складені. Ввечері був у військовій частині. А далі на полігоні проходили бойове злагодження, потім охороняли міські об’єкти і вирушили на позиці».

Проти української армії воюють бійці російської федерації, кадирівці та росгвардія.

«Росіяни постійно обстрілюють місто, – розповідає Віталій Мерінов. – О шостій ранку ми прокидалися зі звуками ворожих танків, мінометів, а вечірні канонади завершувалися близько опівночі. Тоді, напевно, їм дають відбій. Протягом дня ми вступаємо з ними у вуличні бої, зокрема закидаємо гранатами, щоб росіяни не перейшли на нашу вулицю. Ми робимо все, щоб не здати позиції, а захистити їх від ворога».

Під час одного з таких боїв Віталій Мерінов отримав вогнепальне осколкове поранення в ногу. Нині вже одужує.

«Вранці вже звично стріляла артилерія, – розповідає боєць про обставини свого поранення. – Далі вступила піхота і почався стрілковий бій. Росіяни вистрілили з підствольного гранатомета і я отримав вогнепальне осколкове поранення в ногу».

Віталія одразу евакуювали з поля бою. У Дніпровській лікарні зробили операцію, а завершував лікування в Івано-Франківську. Нині вже готується до нової ротації. А тим часом у цивільному житті на захисника чекають дружина й однорічна донька. У розмові Віталій радіє, адже за час перебування на фронті донечка почала ходити.

«Час іде, діти ростуть, тож нам є що захищати, – додає Віталій Мерінов. – Усі військові прагнуть повернутися до мирного життя у свої домівки. Але першочергово ми повинні перемогти російських окупантів і вигнати їх з України. А далі вже будемо відбудовувати. Я впевнений, ми станемо потужною країною».

Пресслужба Національної гвардії України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *