«Прикарпаття» – «Полісся» – 0:3. Огляд (+ВІДЕО)

Футбол

У минулому сезоні ці команди грали в Першій лізі – причому Прикарпаття дещо сенсаційно випередило Полісся з трьома очками різниці (сьоме місце проти дев’ятого). Тепер же передматчева перевага була явно на стороні Полісся.

Житомиряни не просто зберегли свій бойовий склад (за винятком Бабенка, але він прийшов у розпал минулого сезону й не встигав стати основним), а ще й за зиму та літо солідно доукомплектуватися. Зокрема, в стартовому складі виходили екс-воротар Маріуполя Кудрик (у складі Шахтаря колись видавав дива у юнацькій Лізі чемпіонів), колишній захисник Ворскли Кушніренко, екс-оборонець дубля празької Спарти Червак і колишній нападник Десни Будківський – до слова, найдорожчий гравець Першої ліги за оцінками Transfermarkt.

Прикарпаття ж втратило низку гравців, зокрема Семотюка відпустило в Кривбас, а Воробчака – в Минай. Це все, безперечно, підтверджує плідність кадрової роботи тренерського штабу Команди рідного краю. Тепер же в складі господарів дебютували захисник Аксьонов, запрошений із Балкан півзахисник Тітаєвський і різноплановий атакувальний гравець Стаднік, що розкрився на Кубку регіонів УАФ, який, до слова, з блиском виграла збірна Івано-Франківської області під орудою наставника юнацького складу Прикарпаття Данищука.

Хоча прикарпатці почали активно й обнадіювали кількома підготовчими атаками з глибини, повело в рахунку Полісся – й зробило це з показною легкістю. Колишній півзахисник молодіжних команд Динамо та ПАОКа Козак протягнув м’яча вздовж поля, незважаючи на протидію кількох суперників, підключив на протилежному фланзі Шаповала, а простріл з лівого флангу замкнув Пилип Будківський – 0:1.

Спроби господарів перевести гру вперед і відігратися наражалися на контратаки Полісся. В одному з моментів, перехопивши м’яча на правому фланзі своєї оборони, житомиряни подвоїли рахунок з показною легкістю. Морозко дав проникаючий пас на Будківського, той прострелив, а Шастал з-під носа захисника забив у порожні ворота – 0:2. А через десять хвилин пройшла ще одна результативна комбінація. Козак з правого флангу обстукався з одноклубниками, отримав закидання від Грицука і, залишивши на замаху поза справами Француза, підступно пробив повз воротаря – 0:3.

«За очевидною перевагою» вигравши перший тайм, Полісся спокійно довело справу до перемоги. Прикарпаття мало кілька моментів, щоб забити м’яч престижу, але їх не реалізувало. Найкращий шанс випав Французу, але центральний захисник, виконуючи зароблений Рудюком перспективний штрафний, влучив у стінку. А ще минулого сезону за такий стандарт поконкурувало б відразу кілька футболістів…

Отже, впевнена перемога Полісся. Якщо в минулому сезоні фаворит налагоджував ігрові зв’язки, то тепер розгромив досить досвідченого і цілком показового суперника.

Man of the Match: Пилип Будківський (Полісся)
От так старт від екс-форварда збірної України! Гол та асист, цілковита перевага попереду – і це в матчі, в якому Полісся ще явно не на 100% своїх можливостей і форми.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 1 тур
«Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Полісся» (Житомир) – 0:3 (0:3)
Голи: 
Будківський (9), Шастал (23), Козак (35)

Прикарпаття: Піцан, Савошко, Француз, Аксьонов, Писко (Бучакчийський, 62), Тітаєвський, Цюцюра (Кузьмин, 46), Сондей (Рудюк, 46), Стаднік (Борисевич, 36), Оринчак, Барчук (Дитко, 83).
Полісся: Кудрик, Гітченко, Кушніренко, Червак, Морозко (Микитюк, 89), Шаповал (Власюк, 89), Огіря, Шастал (Янаков, 46), Козак (Чередніченко, 68), Грицук, Будківський.
Попередження: Кузьмин (53) – Янаков (62), Червак (82).

27 серпня 2022 року. 16:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +33 С
Арбітр: О.Афанасьєв (Харків). Асистенти арбітра: Р.Якимик, В.Остапчук (обидва – Львів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів).

Гол+пас Будківського та розгромна перемога Полісся у Франківську

“Полісся” здобуло розгромну перемогу у прем’єрному поєдинку нового чемпіонату Першої ліги проти “Прикарпаття”. Житомиряни відзначилися сьогодні тричі, а свої ворота залишили на замку. Головною дійовою особою у двох перших голах став один із найзірковіших гравців нинішньої Першої ліги, Пилип Будківський. Щоправда, коли Шаповал прострілював з лівого краю штрафного на лінію воротарського, форварду було потрібно просто не промазати повз ворота, адже знаходився він без опіки. 

Згодом Будківський вже сам асистував – з розвороту нападник віддав передачу до лівої стійки, де з метра замкнув Шастал. Третій гол ще у першому таймі забив Козак: Грицук черпачком закинув, Артем між ніг захисника пробив ближче до правої стійки воріт.

У наступному турі “Полісся” знову гратиме на виїзді. Команду Юрія Калітвінцева очікує гостьова зустріч із “Епіцентром” у Кам’янці Подільському. “Прикарпаття” ж протистоятиме “Маріуполю”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *