“Карпати” – “Прикарпаття-ЗСУ”. Анонс та пряма трансляція

Футбол

У неділю, 15 жовтня, відбудуться заключні матчі 12-го туру Першої ліги.  На львівському стадіоні “Україна” місцеві “Карпати” зіграють з “Прикарпаттям-ЗСУ”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 12:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

До чергового західноукраїнського дербі обидві команди підходять, маючи найдовші безпрограшні серії. Однак якщо львів’яни поки ще не програвали у чемпіонаті, тільки двічі зігравши внічию, то івано-франківська команда вже сім турів поспіль йде без поразок. Щоправда, турнірні здобутки “Прикарпаття” набагато скромніші, аніж у лідера групи “А”. Шість нічиїх при двох перемогах – це 12 очок і лише сьома позиція“Карпати” ж втратили залікові бали лише у поєдинках з обома “Нивами”: вдома у 4-му турі з бузівською – 1:1 і на виїзді в 9-му турі у Тернополі – 1:1.

У середу івано-франківці у перенесеній грі 7-го туру здолали “Металіст” (1:0). Переможний гол забив Андрій Хома, який з 6 голами є найкращим бомбардиром групи “А”. Четверте попередження в Ужгороді отримав Роман Барчук, який пропустить поєдинок на “Україні”. До речі, минулого сезону 33-річний форвард через дискваліфікацію також не грав із “Карпатами” у Львові.

Відзначимо, що “Прикарпаття” зіграє з “Карпатами” свій п’ятий офіційний матч. Адже нинішній футбольний клуб зі Львова заснували 14 жовтня 2020 року з метою продовження традицій команди “Карпати” (Львів), яка була розформована у 2021-му. За два роки “зелено-білі” подолали шлях від аматорів до Першої ліги ПФЛ. Минулого сезону на першому етапі чемпіонату карпатівці двічі були сильнішими у західноукраїнських дербі: у Львові здобули мінімальну вольову перемогу 2:1, а в Івано-Франківську ще до перерви забили два “сухі” м’ячі – 0:2. 

На початку цього сезони суперники провели одразу два поєдинки на стадіоні “Рух”. 2 серпня у другому попередньому раунді Кубку України івано-франківці відсвяткували звитягу – 2:1. А вже за кілька днів долю матчу 3-го туру групи “А” вирішив неоднозначний пенальті на 78-й хвилині, який приніс мінімальну перемогу гостям – 0:1.

А от офіційний сайт ПФЛ подає статистику очних зустрічей команд з Івано-Франківська та Львова за часи незалежності України, плюсуючи до загальних цифр виступи старого “Прикарпаття” (1981-2003), “Спартака” (2003-2007) і оновленого у 2016-му році МФК “Прикарпаття”. Загалом з 1994-го року географічні сусіди і принципові суперники зіграли 21 поєдинок: 10 перемог львів’ян, 5 нічиїх, 6 разів вигравали прикарпатці (різниця м’ячів 25-16). Як буде цього разу у місті Лева – дізнаємось у неділю…

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 12 тур
«Карпати» (Львів) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) 

15 жовтня 2023 року. Львів, стадіон “Україна” – 12:00
Арбітр: Є.Кєвліч (Кропивницький). Асистенти арбітра: С.Удовенко, Я.Пилипенко (обидва – Кропивницький).
4-й арбітр: Т.Козак (Львівська обл.). Спостерігач арбітражу: М.Родіоненко (Київська обл.).


Карпати – Прикарпаття. На минулому тижні підопічні Маркевича здобули дев’яту перемогу у нинішньому сезоні. “Буковина” змусила львів’ян не демонструвати красивий футбол, а трудитися на полі. До честі “левів”, вони показали, що здатні перемагати і в таких матчах. Гол всередині другої половини зустрічі допоміг уникнути зайвих нервів на останніх хвилинах. Підопічні Рипана у середу зіграли перенесений матч сьомого туру проти “Металіста”. Івано-франківці виграли і перервали свою п’ятиматчеву нічийну серію. До гри “Прикарпаття” залишилося чимало питань. Якщо вони не виправлять свої помилки, то шансів проти “Карпат” не буде. Нагадаємо, що у матчі першого кола завдяки скандального пенальті перемогли підопічні Маркевича. Безпрограшна серія “Карпат” в чемпіонатах триває 12 ігор. У складі гостей у цьому матчі не зіграє основний захисник Бабогло, якого викликали до збірної Молдови, – зазначає UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 2:0. Безпрограшна серія “Карпат” триває 12 ігор. У франківців є чудова нагода “виправити” ситуацію. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *