Жеребкування Кубку України з баскетболу відбудеться 23 січня

Баскетбол

Жеребкування першого етапу Кубку України відбудеться 23 січня. Воно транслюватиметься в прямому ефірі на Youtube ФБУ. Початок о 12:00.

В Кубку України цього сезону візьмуть участь 10 клубів Суперліги Favbet та 6 кращих команд із Вищої ліги чемпіонату України на момент завершення двох кіл регулярного чемпіонату (турнірна таблиця Вищої ліги). 

Наразі право зіграти у Кубку України забезпечили собі чотири команди Вищої ліги. На останні дві путівки претендують одразу чотири команди – Селф Мейд Баскет, Push Team-ДТЕУ, Харківські Соколи та ДіДІбао.

Учасники Кубку України 2023/24:

Команди Суперліги: Дніпро, Запоріжжя, Прикарпаття-Говерла, Рівне-ОШВСМ, Черкаські-Мавпи-Дніпро, Київ-Баскет, Політехніка-Галичина, БІПА-Збірна Одеської області, Старий Луцьк-Університет, Кривбас

Команди Вищої ліги: Прометей, Самбір, Збірна Сумської області-СумДУ, Ніко-Баскет

Відповідно до формату Кубку України шляхом сліпого жеребкування будуть визначені чотири господарі першого етапу змагань, де пройдуть матчі 1/8 та 1/4. Пари першого етапу будуть визначені також шляхом сліпого жеребкування.

Перший етап Кубку України пройде з 14 по 17 лютого цього року.

Чотири переможці першого етапу стають учасниками Фіналу чотирьох Кубку України. Пари 1/2 фіналу будуть визначені шляхом жеребкування.

Фінал чотирьох Кубку України заплановано провести 2-3 березня 2024 року. Місце проведення буде визначено пізніше.

Востаннє володар трофею визначився у сезоні 2020/21 – у фінальному матчі у Києві Будівельник обіграв Черкаські Мавпи.

Найбільше перемог в історії турніру у Азовмаша, а в останніх п’яти розіграшах Кубку України чотири рази у фіналі грав Дніпро, тричі здобувши трофей. 

В сезоні 2021/22 змагання Кубку України не було дограно через початок повномасштабної війни в Україні. Не проводились змагання і у минулому сезоні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *