Роман БАРЧУК: «Полісся» поважаємо, але не боїмося»

Пряма мова Футбол

На пару з Волошиновичем вони зробили результат – Барчук із півзахисником-одноклубником причетний до обох голів у матчі з краматорською командою В активі форварда – гол+пас. Sport Arena та ПФЛ не оминули це яскраве досягнення увагою. Герой сьомого туру у Першій лізі Роман Барчук поділився враженнями від перемоги над Краматорськом (2:0) та наголосив на серйозному налаштуванні команди на гру з Поліссям.

– Звісно, така нагорода для мене важлива, проте не вважаю себе героєм, – зазначив півзахисник в інтерв’ю Sport Arena. – У цьому заслуга всієї команди. Визнання найкращим гравцем туру мотивує мене на нові звершення.

– З якими очікуваннями підходили до матчу з Краматорськом, який вражаюче розпочав нинішній сезон? На чому наголошував тренерський штаб?
– Налаштовувалися на перемогу, проте розуміли, що гра буде складною. Суперник протягом старту сезону демонструє змістовний футбол, який приносить результат. Змогли перемогти завдяки колективним діям, налаштуванню та виконанню тренерських настанов. Одним із ключових факторів у перемозі стали вболівальники, які гнали нас уперед. Вдячний вболівальникам за несамовиту підтримку.

– Ви розпочали сезон нищівною перемогою над Ужгородом, але потім пішов спад у результатах. Вже вдалося знайти причини, які вплинули на цю кризу?
– На жаль, завжди перемагати неможливо. Вважаю, що у програшних матчах грали досить непогано, проте дещо не щастило. Важливо, щоб у кожному матчі вдавалося демонструвати свій найкращий футбол і тоді результат буде.

– На 44-й хвилині після вашої скидки відзначився Волошинович, забивши в ворота краматорців. Напевно, цей забитий м’яч для вас був наче ковток свіжого повітря?
– Звісно, переоцінити важливість цього м’яча неможливо. Забиті м’ячі у роздягальню надають впевненості команді. Розуміли, що у другій половині зустрічі не маємо права розслаблятися, щоб досягнути результату.

– Про що розмовляли у перерві? Можливо, вносили якісь зміни?
– Важливо було грати першим номером і не давати супернику диктувати свої умови. Вважаю, що нам це вдалося.

– На 56-й хвилині арбітр вилучив Ндукве. Можливо, цей епізод став ключовим у матчі?
– Це просто один із факторів, які допоміг нашій команді перемогти. Краматорськ навіть у меншості грав непогано і нам було непросто. Вважаю, що після вилучення темп гри став ще більш динамічним.

– На 64-й хвилині ви реалізували пенальті та зняли всі питання про переможця матчу. Пригадайте свої емоції у момент виконання одинадцятиметрового?
– Кожен футболіст перед виконанням одинадцятиметрового хвилюється. Щасливий, що зміг допомогти команді перемогти. Проте, не вважаю, що після забитого м’яча всі питання про переможця були зняті, адже ще залишалося грати достатньо часу.

– Напевно, переоцінити важливість цієї перемоги у психологічному плані неможливо?
– Кожна перемога для нас важлива. У Першій лізі немає прохідних суперників, тому потрібно з максимальним налаштуванням підходити до матчів.

– У наступному турі гратимете на виїзді проти Полісся. Команда здатна дати гідний бій супернику, з іменитими виконавцями у складі?
– Полісся поважаємо, але не боїмося. Вважаю, що супернику буде непросто у протистоянні з нами. Зробимо усе, щоб досягнути результату.

БЛІЦ
Народився у Івано-Франківську
Вихованець ФК Прикарпаття
Перший тренер – Юрій Семенович Шайкін
Улюблений гравець – Джорджо К’єлліні
Мета у футболі – Прагну якомога довше отримувати задоволення від футболу.

Sport Arena

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *