Що взяти із собою на відпочинок у Карпати?

Інші

Вже зовсім скоро почнуться шкільні канікули, і саме час поїхати сім’єю кудись відпочити. Море вже не актуально, а ось Карпатські гори шалено красиві в будь-який час року. До того ж осінь — саме час збору врожаю. Крім відмінної погоди й низьких цін, Карпати потішать своїх гостей смачними ягодами, грибами й медом.

Комфортний одяг — запорука вдалого відпочинку

Збори в гори можуть здатися складним процесом, особливо для новачків. Клімат у Карпатах помірний, і восени погода не показує свій примхливий характер. Однак можливі й перепади температури, дощі та навіть хуртовини. Тому до такого походу слід ретельно підготуватися.

Одяг повинен бути зручним і практичним: тут знайдете відмінні спортивні костюми для активного відпочинку, а також походу в зал. У сумці туриста обов’язково повинні бути:

  • водозахисна куртка й штани;
  • толстовка;
  • спортивний костюм із натуральної бавовняної тканини;
  • 3-4 футболки;
  • дощовик;
  • термобілизна;
  • тепла шапка й кепка в залежності від погоди;
  • 2 пари взуття — кросівки й трекінгові черевики з якісною підошвою.

Звичайно, не забуваємо про такі дрібниці, як нижня білизна, шкарпетки, піжама для сну.

Який інвентар стане в нагоді в горах?

Зручний і місткий рюкзак стане найкращим помічником на такому відпочинку. В ньому помістяться термос, вода й сухий пайок, якщо захочете провести цілий день у горах і насолодитися природою. Термос і бокс для їжі також стануть у нагоді під час активного відпочинку.

Якщо є електросушарка для взуття, то в горах вона буде дуже актуальна, особливо в другій половині осені, коли починається сезон дощів. Також у зв’язку з підвищеною вологістю в жовтні та листопаді слід взяти з собою на відпочинок парасольку, гумові чоботи й дощовик. Із таким спорядженням дощі будуть не страшні та зможете насолодитися не тільки свіжим гірським повітрям, а й смачними, особисто зібраними грибами.

І пам’ятайте: у природи немає поганої погоди, головне — грамотно підготуватися до всіх її примх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *