Спаринг. «Верес» – «Карпати» – 3:0

Футбол

Галичани заповнили паузу в чемпіонаті.

Товариський матч між рівненським «Вересом» та галицькими «Карпатами» відбувся на одному з полів у Луцьку. Юрій Вірт перед початком гри познайомився із Карлосом Інарехосом; обидва наставники домовилися попередити своїх гравців, аби поєдинок пройшов в коректній боротьбі і ніхто не травмувався.

Галичани не могли розраховувати на Шевчука та Вичижаніна, які напередодні зазнали ушкоджень, однак до команди повернулися Авраменко з Гілмаром – вони вимушено пропускали матч проти «Мункача».

«Карпати» вийшли на гру у такому складі: Стегніцький – Береза, Мелінишин, Калинчук, Даніловський – Бей, Лебедь, Сущак, Гілмар, Фелікс – Мордас. «Верес» виставив зміксований склад, де знайшлося місце як основним виконавцям, так і найближчому резерву.

Логічно, що клас та рівень «Вереса», міцного середняка УПЛ, значно переважав галичан. Найбільше ця перевага відображалася у командній швидкості. Саме завдяки цьому компоненту підопічні Юрія Вірта почувалися на полі значно комфортніше за своїх суперників. Усі три голи були забиті у першому таймі. Спершу з пенальті, призначеного за фол Мелінишина, згодом після прострілу і нарешті після стандарту.

Попри такий рахунок не можна сказати, що галичани відбували номер. Навпаки, молоді карпатівці старалися з усіх сил і багато ігрових компонентів їм вдавалися виконувати на пристойному рівні. Звісно, не маючи змоги атакувати великими силами, підопічні Карлоса Інарехоса загрожували воротам Кичака не часто і не агресивно, але все ж кілька моментів створити їм вдалося – Феліксу та Мордасу бракувало точності.

По перерві іспанський тренер змінив склад: Зеленський – Матусевич, Авраменко, Мелінишин, Лісовик – Дуван, Лукас, Сущак, Гілмар, Давід – Скотто. Зміни відбулися і в «Вересі», який атакував вже не так агресивно, даючи галичанам більше простору. Цим скористався, зокрема, Матусевич, який дуже продуктивно відпрацював на правому фланзі оборони, але йому бракувало порозуміння з Дуваном, під час переходу із захисту до атаки. Так само вдало діями оборони керував Авраменко, не пускаючи суперника до воріт – фактично, у «Вереса» особливих моментів по перерві не було. Натомість, карпатівці могли забивати. Зокрема, Лебедь, який замінив Сущака, з-за меж штрафного поцілив у перекладину.

Загалом же, «Карпати» залишилися задоволеними спарингом, не зважаючи на рахунок. Вони отримали якісну порцію досвіду та можливість зіграти проти добротної вищолігової команди.   

Зважаючи на те, що календарний тур галичани пропустять, у п’ятницю в команди передбачена вакцинація та кілька вихідних. До матчу проти «Рубікона» Карлос Інарехос почне готувати гравців з понеділка.

Карпати Галич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *