“Прикарпаття” вчетверте поспіль завершило матч результативною нічиєю

Футбол

Друге коло першого етапу відкривав класний матч. «Що ж класного в протистоянні 8-ї та 9-ї команд першості?», ‒ запитає допитливий читач. По-перше, різниця між суперниками – всього одне очко. По-друге, відриви залишаються поки невеликими й переможець цього протистояння впевнено зробить 2-3 кроки вгору в турнірній таблиці. По-третє, в новітній історії суперники досить амбітні: Прикарпаття – це переможець втішного турніру минулого сезону, Поділля після відновлення виступів підписало низку гравців з досвідом виступів у Прем’єр-лізі та навіть на рівні збірних.

Обидві команди в минулому турі зіграли внічию – 1:1, але є нюанс. Господарі-подоляни вели в рахунку й втратили три очки в матчі з Буковиною, гості-прикарпатці поступалися в Волочиську й у самій кінцівці врятували нічию в матчі з Агробізнесом. У новітній історії Поділля хронічно невдале в матчах із івано-франківцями – 1:1 у першому колі, шість поразок у 8 матчах. Загалом же від 1960 року команди двох міст провели між собою 57 матчів: 21 перемога хмельничан, 13 нічиїх, 23 перемоги івано-франківців (голи 61:63, ‒2).

Уже в дебюті хмельничани претендували на пенальті, коли після подачі Пріхни м’яч влучив у руку Генику. Суддя тут став на сторону гостей – напевно, зіграло свою роль те, що прикарпатець руку відводив назад. Без 11-метрового перший тайм проходив суціль у вигляді нарисів, ескізів – то в Войхтіховського не пройде тонкий пас, то в Романова, то сам Романов неточно проб’є здалеку по воротах хмельничан, то вже гості заблокують спробу удару Доброхотова та добивання від того ж Войтіховського.

По-справжньому перспективні атаки пішли вже після 20-ї хвилини. У Поділля працювали флангові подачі та простріли від Сімініна, Чушенка та Коваленка – Войтіховський і Доброхотов чудом їх не замкнули, знаходячись прямо перед воротами. Біля протилежних воріт після Романова вже Соловйов і Хома відзначилися смачними, але неточними ударами. Хоча при цьому при всьому Прикарпаття ще й могло б вийти вперед перед перервою, коли після кутового від Романова м’яч відскочив до Цюцюри, а лідер гостей, який початок сезону пропустив через травму, лише трішки в падінні не влучив у дальній кут.

Щось треба було робити з цими нулями на табло, і після перерви команди взялися за роботу. Спершу в центрі поля ціною пошкодження поборовся за м’яч Романов, Цюцюра підтримав його починання та дав розрізну передачу на Хому, Андрій оманливим замахом залишив позаду воротаря й забив у порожні ворота – 0:1. П’ятий гол при одному асисті в 9 матчах чемпіонату для 22-річного нападника.

Для подолян ситуація виглядала патовою, в них мало що виходило попереду, проте вони зуміли відігратися. Навісну подачу Коваленка з лівого флангу, зависнувши над суперником Сьомкою, головою замкнув на дальній стійці Доброхотов – 1:1. Перший гол для Ярослава в шести матчах чемпіонату за його нову команду, є ще в нього один асист. Кінцівочка вийшла гарячою, причому, це хмельничани душили й намагалися вирвати свої домашні три очка. Воротар гостей потягнув прицільний удар Коваленка, який мітив у кут, а Задоя з-за меж карного майданчика запустив у поперечину – а Войтіховський із Сімініним не дотягнулися до добивання.

Нічия залишає ці команди в сумній групі аутсайдерів. Металіст на дні таблиці та Агробізнес прямо над хмельничанами та івано-франківцями, напевно, пораділи цьому результату.

Герой матчу: Ілля Коваленко (Поділля)
Видав гольову подачу, з якої господарі врятувалися від поразки, та міг забивати сам. Цього мало для перемоги, але для вольової нічиєї Коваленко достатньо постарався.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 10 тур
«Поділля» (Хмельницький) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:1 (0:0)
Голи:
 Доброхотов (80) – Хома (70).

Поділля: Непогодов, Сімінін, Цибульник, Веремієнко, Чушенко, Пріхна, Задоя, Доброхотов, Василенко (Каверін, 79), Коваленко, Войтіховський. Запасні: Задерейко, Болденков, Савчук, Лис, Назарчук, Оробець, Костенко, Биков.
Прикарпаття: Піцан, Демків (Рудюк, 62), Швець, Француз, Шинкаренко, Геник (Тітаєвський, 62), Романов (Бучакчийський, 90+5), Соловйов, Сьомка (Радульський, 90+5), Цюцюра (Барчук, 79), Хома. Запасні: Бобинець, Дмитрук, Титов, Михальчук.
Попередження: Задоя (13), Сімінін (73), Веремієнко (75), Пріхна (76), Цибульник (90+5) – Демків (15), Француз (76).

29 вересня 2023 року. 14:00, Хмельницький, стадіон “Поділля”. +25 С.
Арбітр: М.Богатир (Запоріжжя). Асистенти арбітра: Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.), В.Шланчак (Черкаська обл.).
4-й арбітр: М.Матковська (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів).

1 thought on ““Прикарпаття” вчетверте поспіль завершило матч результативною нічиєю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *