Україна та Євро-2024: головні матчі попереду

Інші

Після поразки збірної України у матчі із командою Італії з рахунком 1:2 багато хто взявся підраховувати шанси нашої команди на потрапляння до фінального етапу Євро-2024, а власне поразка від італійців багатьма була сприйнята, як тривожний дзвіночок. Попри все на збірну Україну чекають ще три поєдинки і прямими конкурентами у жовтні та листопаді, тож основна боротьба лише починається.

Відповідальний жовтень

Багато що вирішиться вже у середині жовтня – на збірну України чекають два матчі з Північною Македонією та Мальтою 14 та 17 числа відповідно. Очікування вболівальників цілком логічні та вимогливі – втрата балів із цими суперниками не може бути прийнята за прийнятний результат. Навіть за оцінками букмекерів успіх має бути на стороні жовто-синьої команди в обох поєдинках, тим більше, що у перших матчах з цими командами перемогу святкувала Україна. В період матчів збірної шанувальники азартних ігор активно роблять ставки на улюблену команду, залишаючи на певний час поза увагою інші види розваг, що представлені в каталозі elslot.

Крайня зустріч з італійцями певною мірою повинна стати мотивуючою та має нагадати вболівальникам просту істину – за рівнем та класом збірна України поступається двом командам, які на сьогодні посідають вищі сходинки у турнірній таблиці. Безсумнівно, іспити у вигляді зустрічей зі збірними Англії та Італії в нашій групі є найскладнішим випробуванням, тому календар змушує збірну України розв’язувати свої питання ще до настання листопада. Саме тоді на підопічних Сергія Реброва чекає друга зустріч з Італією. 

З іншого боку, нічого трагічного з точки зору турнірної боротьби не сталося – перед наступною міжнародною паузою Україна має ті ж 7 очок, що й італійці, які мають ще один матч у запасі. Це матч проти збірної Англії, який точно не стане легкою прогулянкою для команди Спалетті.

Все ще у грі

Календар кінцевих матчів відбору до Євро виглядає цілком вдалим:

  • Північна Македонія;
  • Мальта;
  • Італія.

Саме у такій послідовності збірна України виборюватиме путівку на Чемпіонат Європи. Єдиний нюанс полягає у тому, що між матчами із Македонією та Мальтою буде лише два дні відпочинку. Як показує практика, такий короткий термін позначається на фізичних кондиціях нашої команди, тобто до зустрічі з Мальтою необхідно поставитися вкрай відповідально.

Звісно, зручність календаря полягає ще й у розподілі наших майбутніх суперників. Північна Македонія наразі має ті ж 7 очок, що і наша команда, а от Мальта вважається аутсайдером групи С та досі не набрала жодного залікового балу. Нагадаємо, що напряму вихід на Євро-2024 забезпечують перші два місця у відбірковій групі, тож не будемо забувати і про останній матч проти збірної Італії, який за певних обставин також може виявитися вирішальним. Він запланований на 20 листопада.

Існує ще один варіант потрапляння на Чемпіонат Європи, який стане в пригоді у разі, якщо Україна опиниться нижче другої сходинки у своїй групі – це раунд плей-офф. Проте, спрогнозувати його сьогодні вкрай важко, адже шлях до європейського турніру виглядає тернистим, бо право на участь у плей-офф надається за підсумками виступів у Лізі Націй, де збірна України посіла другу сходинку у групі. Наразі за рейтингом збірна України посідає 6 місце серед потенційних учасників цього плей-офф, тож у цьому випадку необхідно сподіватися ще й на те, що дві команди, які випереджають нас у рейтингу, зможуть вибороти путівки на Євро напряму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *