Франківці перервали безпрограшну серію

Футбол

П’ятниця в Першій лізі багата на матчі команд, які хочуть прорватися в Чемпіонський раунд. Поки дві з таких грали між собою в Тернополі, вдома Прикарпаття приймало аутсайдера. Втім, глянувши на хай і молоді, проте імена в складі Металісту, задаєшся питанням – що вони роблять на останньому місці? До матчу в Івано-Франківську відновилися воротар Рибак і захисник Федорів (останній взагалі ще не грав за харків’ян після повернення з Дніпра-1).

Уже в дебюті Прикарпаття пропустило необов’язковий м’яч. Взагалі після передачі Багачанського пробивав Рязанцев, але його удар заблокували захисники. Здалеку набігав оборонець харків’ян Бусько й тут же пробив з правої ноги. М’яч, зачепивши Рязанцева та захисника господарів Француза, влетів у ворота – 0:1.

Прикарпатці намагалися відігратися – після штрафного від Цюцюри Швець ледве не підкоригував м’яча в ворота на 17-й хвилині, потім Цюцюра після скидки Рудюка ледве не влучив у дальній кут, а найкращий момент Василя – коли він після кутового направив м’яча в поперечину. Також пробивали Рудюк по воротах Металіста, двічі Рязанцев і раз Багачанський – по воротах Прикарпаття. Проте до перерви рахунок не змінювався.

Після перерви мали всі шанси закріпити свою перевагу саме харків’яни. Спершу на 52-й хвилині Багачанський з-за меж карного майданчика направив м’яча в руки воротарю, а слідом Синчук замикав флангову подачу головою – і не те, що удар був дуже хорошим, скоріше, рикошет міг застати зненацька Піцана. Про ці моменти довелося пожалкувати невдовзі.

Прикарпаття виконало кілька кутових поспіль, і після подачі Сьомки від правого прапорця м’яч зачепив руку футболіста Металіста (судячи з усіх ракурсів повторів, це був Багачанський). Цюцюра взявся виконувати 11-метровий і не просто пробив у правий від Рибака кут, а й підняв м’яча без шансів для воротаря ‒ 1:1. Для Василя це другий гол при чотирьох асистах у цьому чемпіонаті.

Металіст мав усі шанси повернути собі перевагу вже через п’ять хвилин, коли після тонкого пасу Ісаєнко вивалився на воротаря. Вихід 1в1 він не реалізував, зате допрацював і влучив у поперечину з другої спроби. Проте треба визнати, що господарі також грали досить гідно. Хома та Матушевський після подач з гри та стандарту з правого краю лише дивом не вивели Прикарпаття вперед.

І хто б міг подумати, що в атаці в відповідь харків’яни заб’ють переможний м’яч! Воротар Рибак вибив зі своєї половини поля на хід Рязанцеву, Євгеній пройшов через правий фланг і сильним ударом з правої ноги пробив повз Піцана – 1:2. Третій гол у чемпіонаті при одному асисті для Рязанцева. Дуже напружено проходили останні хвилини, та все ж перевага Металіста не похитнулася. Вперше із серпня після 11 турів без виграшів підопічні Аніщенка відсвяткували перемогу. Набравши 10 очок, харків’яни мають реальні шанси вже в наступних турах поборотися за уникнення останнього місця.

Герой матчу: Євгеній Рязанцев (Металіст)
Забив сам, був активним учасником подій, що передували першому голу Металіста, а також міг забивати ще.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 16 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Металіст» (Харків) – 1:2 (0:1)
Голи: 
Цюцюра (60, пен.) – Бусько (2), Рязанцев (78).

Прикарпаття: Піцан – Демків (Тітаєвський, 60), Швець, Француз, Попчук (Барчук, 46), Шинкаренко, Соловйов (Радульський, 90+1), Михальчук, Рудюк (Сьомка, 46), Цюцюра (Матушевський, 89), Хома. Запасні: Бобинець, Герич, Геник, Дмитрук, Титов, Романов. 
Металіст: Рибак – Бусько, Гомес, Федорів, Дігтярь (Вернаттус, 75), Багачанський, Тепляков, Синчук (Приходько, 87), П.Луців, Рязанцев (В.Луців, 79), Ісаєнко (Кайдалов, 75). Запасні: Абрамов, Голубка, Горяінов, Кобак, Красніков, Маткобожик, Мораренко, Шумілов. 
Попередження: Михальчук (28), Цюцюра (40), Тітаєвський (74) – Федорів (16), Дігтярь (25).

10 листопада 2023 року. 14:45, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. + 10 С.
Арбітр: А.Михайлюк (Житомир). Асистенти арбітра: В.Аврамчук (Київська обл.), В.Бамбурак (Чернівці).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Ю.Скорейко (Чернівці).


Харків’яни вперше за дванадцять турів перемагають

Шістнадцятий тур у Першій лізі розпочався протистоянням в Івано-Франківську. Господарі у хорошому настрої підходили до цього матчу. Безпрограшна серія “Прикарпаття” триває в чемпіонаті 11 ігор: 5 перемог та 6 нічиїх. А ось харків’яни не могли виграти одинадцять.

Початок зустрічі шокував багатьох. Бусько потужно пробивав з-за меж штрафної, і м’яч з рикошетом від Рязанцева залетів у ворота – 0:1. До перерви господарі намагалися відігратися, але досягнути свого не змогли. Варто віддати належне харків’янам, які максимально уважно грали у захисті. Голкіпери залишалися без роботи. Головний бомбардир “Прикарпаття” Хома мовчав. Наприкінці тайму міг забивати Багачанський, але він не влучив у площину воріт.

На 59-й хвилині м’яч влучив у руку Багачанському після подачі кутового, і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Цюцюра – 1:1. Суперники наприкінці зустрічі намагалися вирвати перемогу, але занадто поспішали. На 78-й хвилині помилилися захисники господарів, а Рязанцев реалізував вихід один на один – 1:2. У підсумку, надважлива перемога гостей, які востаннє перемагали ще у четвертому турі.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *