Претенденти на УПЛ і пониження. У Першій лізі відбувся розподіл команд на групи

Футбол

Матчами 18-го туру завершилася осіння частина сезону 2023/24 у Першій лізі. Були визначені команди, які навесні гратимуть у групі “Чемпіонська” та групі “Вибування”. Нагадаємо, що по п’ять перших команд із двох груп боротимуться за підвищення у класі, а всі інші – за право зберегти прописку у Першій лізі.

За перемогу в турнірі у другому етапі у групі “Чемпіонська” змагатимуться: “Карпати”, “Епіцентр”, “Агробізнес”, “Нива” Бузова та “Прикарпаття” – від групи А, “Інгулець”, “Лівий берег”, “ФСК Маріуполь”, “Вікторія” та “Полтава” – від групи Б.

Навесні за збереження прописки у Першій лізі у групі “Вибування” боротимуться: “Буковина”, “Поділля”, “Нива” Тернопіль, “Металіст”, “Хуст” (всі – від групи А), “Металург”, “Гірник-Спорт”, “Кремінь”, “Чернігів” та “Діназ” (всі – від групи Б).

На другому етапі цього сезону команди зберігатимуть усі турнірні очки, набрані на першому етапі. Гратимуть десять матчів – два кола з суперниками з паралельної групи.

У Прем’єр-лігу згідно регламенту напряму виходять перші два місця. Третя та четверта команди зіграють перехідні матчі проти 13-го та 14-го місць УПЛ. У Другу лігу напряму вилітають три останніх місця, ще два 16-17 місця гратимуть стикові матчі з 2 і 3 місцями нижчого дивізіону.

Базова дата початку весняної частини сезону – 23 березня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *