“Прикарпаття-ЗСУ” – “Полтава”. Анонс матчу та пряма трансляція

Футбол

У п’ятницю, 19 квітня, матчем в Івано-Франківську стартує програма п’ятого туру у Чемпіонській групі Першої ліги. На стадіоні “Рух” місцеве “Прикарпаття-ЗСУ”, яке йде дев’ятим, прийматиме шосту команду – СК “Полтава”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 12:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Перший етап чемпіонату полтавці завершили на п’ятому місці групи “Б”, кваліфікувавшись у чемпіонський раунд лише в останньому 18-му турі, доречі так само, як і “Прикарпаття”. 29 турнірних очок (8 перемог, 5 нічиїх, 5 поразок) дозволили підопічним Володимира Сисенка розпочати другу частину сезону на сьомій позиції. У чотирьох весняних турах полтавці поступилися “Карпатам” (1:2), двічі зіграли внічию – з “Епіцентром” (0:0) та “Кудрівкою-Нивою” (2:2), а минулого тижня здобули вольову перемогу над “Агробізнесом” (2:1), піднявшись на шосту сходинку.

У четвертому турі івано-франківці також відсвяткували першу вікторію, перегравши… “Вікторію” (1:0). У Сумах єдиний м’яч на 11-й хвилині забив Олег Кос, для якого цей гол став дебютним у футболці “Прикарпаття”. 24-річний зимовий новачок “зелено-жовтих” увійшов до числа найкращих гравців туру за версією сайту Footboom, а також був визнаний найкращим нападником у групі “Чемпіонська” від Sport Arena. До символічної збірної туру потрапив і капітан Василь Цюцюра, в активі якого результативна передача. 

А героєм 4-го туру чемпіонату став Богдан Шмигельський, який у другому таймі спочатку допоміг відзначитися Одарюку, а потім організував переможний асист на Щербака. Дві результативні дії у матчі “Агробізнесом” (2:1) дозволили досвідченому вінгеру “Полтави” одноосібно очолити таблицю асистентів, а в списку найкращих бомбардирів чемпіонату Дмитро Щербак зумів наздогнати Андрія Хому, котрий пропускав попередній тур через перебір карток. 

Прийдешній матч на стадіоні “Рух” стане лише третім в історії очних протистоянь суперників, які познайомилися один з одним навесні минулого сезону, коли обмінялися мінімальними виїзними перемогами. У Полтаві все вирішив швидкий гол Андрія Хоми, який змістився з флангу в центр і влучно пробив у ближній кут – 0:1. Через місяць в Івано-Франківську вже Ян Костенко на 41-й хвилині з меж штрафної потужно пробив у дальній кут – 0:1. Яка з команд зможе змінити статистику на власну користь – дізнаємось уже в п’ятницю…

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 5 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – СК «Полтава» (Полтава)

19 квітня 2024 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 12:00
Арбітр: О.Когут (Тернопіль). Асистенти арбітра: В.Бамбурак (Чернівці), В.Аврамчук (Київська обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Р.Буковецький (Закарпатська обл.).


Прикарпаття – Полтава. У минулому турі завершилася безвиграшна клубна рекордна серія “Полтави” у Першій лізі, яка тривала чотири гри: три нічиї та поразка. Підопічні Сисенка проявили характер і завдяки двом голам після перерви змогли у вольовому стилі переграти “Агробізнес”. Ці три очки залишають шанси для полтавчан поборотися за четверте місце. З найкращого боку проявив себе Богдан Шмигельський, який поступово починає повертатися до своєї найкращої форми. 

“Прикарпаття” також вперше у 2024 році виграло. Підопічні Рипана у непростому матчі у Сумах святкували мінімальну перемогу. Три очки колективу із Івано-Франківська приніс гол новачка Олега Коса, який у цьому матчі змінював дискваліфікованого Хому. Таким чином, “Пркиарпаття” вже не останнє, але і до топ-5 залишається ще відстань в чотири очки. Очікуємо та цікавий та конкурентний футбол! – анонсує UA-Футбол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *