Михайло МЕЛЬНИК: “Слабких на Євроволей немає! Росія – значить, Росія”

Волейбол ТОП

Президент ГО ФВУ поділився враженнями від гри української збірної та висловився стосовно її суперника в 1/8 фіналу.

– Враження від дій нашої команди у мене позитивні. Адже в кожному поєдинку на чемпіонаті вона грала. Не мучилася, а саме грала, демонструючи при цьому високий рівень і клас! Так, моментами виходило краще, моментами – гірше, однак, у будь-якому випадку, наші хлопці виходили на майданчик із належним настроєм, бажанням та ігровою дисципліною. Власне, тому й виконали завдання, яке перед ними стояло у групі – посісти місце не нижче третього.

При цьому максимально близькою команда була і до здобуття другої підсумкової сходинки, але у принциповому протистоянні із Сербією досягти перемоги їй завадили власні прикрі помилки та, певною мірою, не вистачило елементарного везіння.

Чому лише у п’ятих сетах здолали Грецію та Португалію? Вибачте, але ж то не “прохідні” збірні! За останні роки вони також очевидно додали, і якщо стали учасниками фінального раунду чемпіонату Європи – то, певно, це ж не просто так. Взагалі, на Євроволей слабких команд не буває! Нинішній турнір доводить це переконливо.

Як вже відомо, в 1/8 ми на натрапили на Росію. Збірну, яка не потребує зайвих рекомендацій, і “срібло” на останній Олімпіаді яскраво свідчить про її силу. З іншого боку, ніколи раніше ми з росіянами не зустрічалися, тож наразі, на мій погляд, величезне значення у поєдинку гратиме характер гравців, їхня віра у власні сили, креативний кураж і тактична дисциплінованість. Отже, все буде, насамперед, залежатиме від наших волейболістів. Їм просто варто абсолютно не звертати уваги, хто знаходиться по інший бік сітки: тобто, Росія – значить, Росія. І все! Повторюю: слабких тут нема. Тим більше, у плей-оф. Отже, підопічним Угіса Крастіньша необхідно сконцентруватися, насамперед, на власних діях…

ФВУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *