Хлопці з Коломийщини завдяки ігровим футболкам зібрали 200 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

Футбол

Від початку повномасшабного вторгнення Остап Свищук з Нижнього Вербіжа та Максим Кучер з Коломиї віддають на аукціони ігрові футболки футболістів, які збирали у свою колекцію багато років. Загалом зібрали вже 200 тисяч гривень: Остап – близько 70, а Максим – понад 120 тисяч.

Інформатор поспілкувався з колекціонерами, щоб і вас надихнути на благодійництво.

На запитання як з’явилося таке хобі, відповідають, що випадково. Коли вони були ще підлітками, то їздили на різні футбольні матчі в українських містах: поєднували подорожі з футболом. Ось так і потрапили на поєдинок групового етапу Ліги Європи між «Зорею» і «Манчестер Юнайтед» в Одесі, де після фінального свистка капітан луганців Джаба Ліпартія зняв футболку і кинув на трибуни. Максим зловив, ось так і отримав перший трофей.

“Після спільної поїздки до Одеси я вирішив з кожного відвіданого матчу постаратися отримати від гравця команди футболку, яка б нагадувала про спортивну подію”, – додає Остап.

Розкажіть як з’явилася ідея робити аукціони?

“Головне для мене – це емоції, які я отримую під час цього всього процесу. Звісно, і результат у вигляді футболок теж важливий, але зараз в першу чергу потрібно побороти російського окупанта. Ми повинні прикладати всі можливі сили для цього — кожен на своєму фронті. Футболки ще в мене будуть, а вбитого мо**аля, якого знайшли за допомогою купленого за виручені на аукціоні гроші тепловізора, вже не буде”, – розповідає Максим.

“Оскільки я студент і стабільного великого заробітку ще не маю, але дуже хотів допомогти фінансово своїй державі. Без вагань вирішив виставити на благодійні аукціони лоти-футболки із своєї колекції”, – додає Остап.

З актуального, минулого тижня Остап розіграв на благодійному аукціоні футболку Сергія Кривцова з донецького “Шахтаря”, яку особисто вдалося взяти у футболіста після матчу проти ФК “Ворскла” у Львові. Додатково, хлопець зібрав автографи усіх футболістів команди, що значно підвищило цінність лоту.

Аукціон проходив на інстаграм сторінці футбольного пабліку “Брутальний футбол”. За словами Остапа, в кінці аукціону боролися два чоловіка, які піднімали свої ставки. Переміг пан Олександр, який віддав за футбольний трофей 25 тисяч гривень, інший вирішив задонати просто так 5 тисяч гривень на потреби 80 десантно-штурмової бригади, якій пізніше передали всю суму.

До слова, Максим віддав на новорічний благодійний аукціон фуболку Олександра Караваєва з автографом. Якщо Ви футбольний фанат, то можете поборотися за такий цінний лот за посиланням. Не тільки зробите собі подарунок на свята, але й допоможете нашим військовим, адже кожного разу 100% виручених коштів ідуть на потреби наших захисників.

Вікторія Ровенчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *