Історія створення суші. Що відомо Arasaka sushi

Інші

Історія появи суші, які люблять і діти, і дорослі, дуже цікава. Перші суші з’явилися кілька століть тому, і в той час вони були далекі від тієї страви, яка відома нам сьогодні.

Але, як би там не було, суші – це дуже популярна їжа. Їх існує величезна кількість видів, що відрізняються складом і смаком. Спробувати суші з асортименту нашого ресторану Arasaka можуть жителі та гості столиці, не виходячи з дому, адже у нас діє доставка суші Київ. Вибрати суші та оформити замовлення можна на arasaka.com.ua.

Коли і як з’явилися перші суші

Суші, або сусі, мають історію більш ніж у 1300 років. Японська кухня дуже давня, і цікаво те, що спочатку своєї появи ця страва була не кулінарним шедевром, а способом зберігання сирої риби.

Щоб вона зберігалася якомога довше, її з’єднали з рисом (вперше це було зроблено в 6 ст. н.е.). Згідно з даними з інших джерел, це було зроблено в Південно-Східній Азії раніше на 1000 років, звідки винахід потрапив до Китаю, а звідти вже й до Японії.

Сирі рибні тушки дуже щільно обкладалися рисом і поміщалися в бочки, а шари перекладалися сіллю. Кілька тижнів усе це бродило природним чином, після чого рибу вживали в їжу, а рис викидали. Пізніше ощадливі японці зрозуміли, що викидання рису це марнотратство, і почали використовувати його в кулінарії.

Наприкінці 17 століття відбулося зростання виробництва рису, який стали використовувати для приготування рисового оцту. Він додавався в рис і надавав йому кислуватого пікантного смаку. З цим рисом подавали сиру рибу і морепродукти, тобто процес бродіння був виключений.

Першим надав рису своєрідну форму кухар Джохей. Він зліпив грудочку невеликого розміру, а зверху на неї поклав шматочок риби і додав васабі (японський хрін), який є природним антисептиком. Так з’явилися перші суші, які згодом стали називатися нігірі (у перекладі з японської це “жменя”). Знайомі нам сучасні суші з’явилися в 19 столітті, в Едо – сучасний Токіо.

Нігірі та інші види суші можна скуштувати, завітавши до нашого ресторану, або замовити їх із доставкою за адресою. Готуються суші досвідченими кухарями тільки зі свіжих продуктів. Тому ми гарантуємо не тільки відмінні смакові характеристики, а й високу якість наших страв. Доставка суші здійснюється по Києву, зокрема й по Дарницькому району. Зони доставки та час можна дізнатися на нашому сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *