Наші профі. Підсумки сезону: ПФЛ + ААФУ

Футбол

Відслідковуємо виступи прикарпатських гравців у нижчих лігах українського футболу.

ПЕРША ЛІГА ПФЛ

Владислав Приймак (“Карпати” Львів)
19 матчів в лізі (1 гол, 4 попередження, 1 вилучення)


Одним з основних футболістів львівських “Карпат” в поточному сезоні був захисник Владислав Приймак. Наш земляк відіграв 19 поєдинків, в яких відзначився одним забитим м’ячем. За підсумками сезону “зелено-білі” не виконали завдання пробитись до УПЛ, тож відбулась зміна на тренерському містку – замість Андрія Тлумака команду очолив Мирон Макревич. Тож не дивно, що на “левів” очікувала кадрова чистка – всього клуб залишили 15 футболістів, серед яких і наш оборонець. Втім, Приймак не довго був без команди і наразі перебуває на перегляді у столичній “Оболоні”.

Тарас Саків (“Карпати” Львів)
8 матчів в лізі (3 попередження)


А от з іншим прикарпатським оборонцем Тарасом Саківим “зелено-білі” продовжили співпрацю ще на сезон. Перебравшись взимку з “Інгульця” до “Карпат”, наш земляк відіграв у всіх весняних матчах команди, в яких напрацював на 3 попередження.

Віталій Жупанський (“Нива” Тернопіль)
2 матчі в лізі


Віталій Жупанський у минулому сезоні дебютував у Першій лізі. Голкіпер, який довший час очікував на свій шанс у тернопільській “Ниві” таки його отримав і протягом сезону зіграв у двох матчах проти “ЛНЗ” (1:1) та “Кременя” (2:2). Тернопільська команда за підсумком сезону посіла сьому позицію у “Чемпіонській” групі.

Богдан Оринчак (“Діназ” Вишгород)
8 матчів в лізі (2 голи)


Взимку Богдан Оринчак змінив прописку у Першій лізі, перебравшись з лав “Прикарпаття” до вишгородського “Діназу”. Наш півзахисник став одним з лідерів команди, зігравши у всіх матчах весняної частини сезону – вісім матчів, в яких забив два м’ячі. “Діназ” за підсумком сезону зберіг прописку у Першій лізі, а контракт Оринчака з клубом добіг до завершення. Наразі відомо, що футболіст у пошуках нового місця роботи, хоча “Діназ” зацікавлений в тому, щоб зберегти лідера у своєму складі.

ДРУГА ЛІГА ПФЛ

Іван Боднарук (ФК “Хуст”)
11 матчів в лізі (1 попередження)


Срібним призером Другої ліги ПФЛ у минулому сезоні став 20-річний нападник з Верховинщини Іван Боднарук. Іван разом з дебютантом змагань ФК “Хуст” не лише зумів вибороти “срібло”, а й перемогти “Гірник-Спорт” у перехідних матчах та підвищитись у класі – у новому сезону “містяни” зіграють у Першій лізі. Наш земляк протягом сезону взяв участь в 11 матчах команди. Після завершення сезону стало відомо, що Боднарук залишив склад новоспеченого учасника Першої ліги та поповнив ряди аматорського клубу ФК “Вільхівці” із Закарпаття.

Дмитро Гуменяк (“Васт” Радісний Сад)
14 матчів в лізі (5 голів, 3 попередження)


Ще один прикарпатський нападник Дмитро Гуменяк минулого року захищав кольори клубу “Васт” з селища Радісний Сад, що на Миколаївщині. “Васт” протягом сезону тримався у середняках, тож у підсумку команда фінішувала на сьомій сходинці Другої ліги. 22-річний півзахисник зіграв у 14 матчах сезону і забив 5 м’ячів.

ЧЕМПІОНАТ ААФУ

Михайло Басараб (“Скала 1911” Стрий)


На старт минулого сезону чемпіонату ААФУ вийшла “Скала 1911” – реінкарнація колись славетної “Скали”. І вже в дебютному сезоні команда підтвердила реноме одного з фаворитів, діставшись півфіналу та разом з тим виборола бронзові нагороди. До історичного досягнення клубу долучився і прикарпатський фахівець Михайло Басараб, що є помічником головного тренера команди. Також стало відомо, що клуб отримав атестат для участі у змаганнях під егідою ПФЛ і новий сезон розпочне у Другій лізі.

Роман Дитко (“Скала 1911” Стрий)
10 матчів в лізі (1 гол)


Бронзовим призером аматорських змагань став і Роман Дитко, що взимку перебрався до Стрия. Всього прикарпатський нападник відіграв 10 матчів, в яких відзначився лише одного разу.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Туреччина, Франція, Польща, Молдова
Наші профі. Підсумки футзального сезону: Україна
Наші профі. Підсумки сезону: Жінки
Наші профі. Підсумки футзального сезону: Чехія, Словаччина, Польща, Литва
Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Словаччина, Кіпр
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат юнацьких команд УПЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *