Наші профі. Підсумки футзального сезону: Україна

Футзал

Футзальний сезон в Екстра-лізі та Кубку України видався для прикарпатських гравців доволі цікавим та насиченим.

Владислав Завертаний (“ХІТ” Київ)
33 матчі в лізі (5 голів, 1 попередження), 5 матчів в кубку


Вихованець НФК “Ураган” Владислав Завертаний вдруге став чемпіоном України. Цього разу чемпіонське звання підкорилось 23-річному гравцю у складі столичного клубу “ХІТ”. А також разом з командою зумів дістатись фіналу Кубка країни, де кияни програли у фіналі “Кардиналу-Рівнестандарту”. Всього футзаліст провів 38 ігор, в яких відзначився 5 разів у воротах суперників. Разом з тим стало відомо, що Завертаний залишив “ХІТ” і в новому сезоні виступатиме у складі новачка Екстра-ліги “Aurora Team” зі столиці.

Андрій Британ (“CLUST” Київ)
24 матчі в лізі (6 голів, 2 попередження), 2 матчі в кубку


Одразу троє наших гравців захищали кольори іншого столичного клубу “CLUST”. Зокрема, це Андрій Британ, що виступав у команді на правах оренди. Кияни в дебютному сезоні в Екстра-лізі зуміли пробитись до плей-офф, де поступились майбутньому бронзовому призеру “Кардиналу-Рівнестандарту”. Всього в сезоні Британ провів 26 матчів, в яких забив 6 голів. По завершенню сезону термін орендної угоди добіг до завершення, тож гравець повернувся до складу “Урагану”.

Микола Гуйван (“CLUST” Київ)
22 матчі в лізі (5 матчів на “нуль”), 2 матчі в кубку (1 попередження)


Ще одним орендованим футзалістом у складі “айтівців” був голкіпер Микола Гуйван. Всього вихованець “Урагану” зіграв у 26 матчів, з яких 5 провів “насухо”. Річна оренда Гуйвана також завершилась, втім, голкіпер наразі має пропозицію від одного з екстралігових клубів.

Орест Боргун (“CLUST” Київ)
12 матчів в лізі (4 голи, 2 попередження), 2 матчі в кубку (1 попередження)


Взимку до України повернувся Орест Боргун. Після недовгого перебування у складі литовського “Вікінгая” гравець повернувся до Києва і уклав контракт саме з “айтівцями”. Всього Орест взяв участь у 14 матчах та забив 4 голи. По завершенню сезону стало відомо, що наш земляк уклав контракт з новачком Екстра-ліги “Aurora Team”.

Олег Гуцуляк (“Сокіл” Хмельницький)
23 матчі в лізі (2 голи), 3 матчі в кубку (1 гол)


Хмельницький “Сокіл” виконав завдання мінімум у минулому сезоні. Ще б пак, адже команді вдалось пробитись до плей-офф, а також потрапити до Фіналу восьми Кубка України. Універсал “соколят” Олег Гуцуляк зіграв 26 матчів, в яких відзначився трьома забитими голами.

Станіслав Лейб’юк (“in.IT” Львів)
9 матчів в лізі (2 попередження), 1 матч в кубку (1 вилучення)


Вихованець “Урагану” Станіслав Лейб’юк минулого сезону дебютував у найвищому футзальному дивізіоні України. Взимку гравець поповнив ряди новачка Екстра-ліги львівського “in.IT”. Втім, провів у складі “айтівців” всього 10 матчів, адже сезон для команди завершився достроково – львів’яни посіли останню сходинку у групі “Захід” і не зуміли пробитись до плей-офф.

Назарій Данів (“Галицька здоба” Львів)
4 матчі в кубку (2 голи, 1 попередження)


Одразу трьох прикарпатських футзалістів залучила до своїх лав аматорська “Галицька здоба”, що виступала як в регіональних змаганнях, так і в Кубку України. У кубковому турнірі “пекарі” зуміли пробитись до домашнього Фіналу восьми, де в 1/4 фіналу програли роменському “Рятувальнику” (4:9). Одним з лідерів на майданчику у складі львів’ян був Назарій Данів, що зіграв у чотирьох матчах турніру і забив два м’ячі.

Ігор Кушецький (“Галицька здоба” Львів)
4 матчі в кубку (2 голи)


Не пас задніх у складі “пекарів” і Ігор Кушецький. Ще б пак, адже наш універсал зумів відзначитись двома голами у чотирьох зіграних матчах та допомогти “Галицькій здобі” пробитись до чвертьфіналу кубка.

Роман Москалик (“Галицька здоба” Львів)
3 матчі в кубку (3 голи)


Найрезультативнішим з усіх наших гравців у складі “пекарів” був Роман Москалик. Роман зумів відзначитись у всіх матчах команди, в яких брав участь – три матчі та три голи.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Жінки
Наші профі. Підсумки футзального сезону: Чехія, Словаччина, Польща, Литва
Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Словаччина, Кіпр
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат юнацьких команд УПЛ

2 thoughts on “Наші профі. Підсумки футзального сезону: Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *