Наші профі. Підсумки сезону: УПЛ

Футбол

І наостанок презентуємо вам “найсолодше” з нашої серії матеріалів “Наші профі. Підсумки сезону” – виступи наших земляків в елітному дивізіоні українського футболу.

Володимир Адамюк (СК “Дніпро-1” Дніпро)
1 матч в Лізі Європи УЄФА, 6 матчів в Лізі Конференцій УЄФА (1 попередження)24 матчі в лізі (3 голи, 3 попередження)


Оборонець Володимир Адамюк разом зі СК “Дніпро-1” виборов історичне “срібло” УПЛ – в останньому турі команда нашого земляка зуміла відстояти срібні нагороди і наступного сезону виступить у Лізі чемпіонів. Адамюк у всіх турнірах відіграв 31 матч, в яких забив три м’ячі та отримав чотири попередження.

Віталій Федорів (“Металіст” Харків / СК “Дніпро-1” Дніпро)
5 матчів в лізі (2 попередження) / 0 матчів (1 вилучення)


Ще одним срібним призером у складі дніпрян став наддосвідчений захисник Віталій Федорів. Втім, вихованець ВПУ-21 у “Дніпрі-1” запам’ятався лише масовою бійкою у матчі проти “Шахтаря” і вилученням з лави для запасних. Всього за “спортклубівців” Федорів не зіграв жодної (!) хвилини у весняній частині сезону.

Роман Дебелко (“Кривбас” Кривий Ріг)
20 матчів в лізі (4 голи, 2 попередження)


Найбільш “прикарпатським” клубом УПЛ став криворізький “Кривбас”, честь якого захищали одразу троє наших краян. Найбільш результативним серед них був Роман Дебелко, який відзначився 4 забитими м’ячами у 20-ти зіграних зустрічах. “Кривбас” до останнього претендував на вихід до єврокубків, але в підсумку посів сьому сходинку УПЛ сезону 2022/23.

Артур Микитишин (“Шахтар” U-19 Донецьк / “Кривбас” Кривий Ріг)
4 матчі в лізі (1 гол, 1 попередження) / 20 матчів в лізі (1 гол)


Два десятка матчів в сезоні за криворіжців відіграв і Артур Микитишин. Втім, відзначився лише одним забитим м’ячем. Разом з тим по завершенню сезону гравець повернувся до розташування “Шахтаря”, адже орендна угода між “кривбасівцями” та “гірниками” добігла до завершення.

Владислав Семотюк (“Кривбас” Кривий Ріг)
6 матчів в лізі (2 попередження)


Півзахисник Владислав Семотюк все ніяк не зміг знайти свою гру у складі “Кривбасу”. Протягом минулого сезону наш краянин взяв участь у шести матчах криворіжців та отримав два попередження.

Володимир Шаран (ФК “Минай”)


Історичне досягнення у минулому сезоні здійснив “Минай” прикарпатського фахівця Володимира Шарана. “Лиси” в сезоні набрали 36 очок – це найкращий показник клубів із Закарпаття за всю історію виступів в УПЛ. Такий очковий доробок дозволив команді фінішувати на восьмій сходинці таблиці, а з самим наставником було продовжено контракт ще на один рік.

Назарій Воробчак (ФК “Минай”)
19 матчів в лізі (2 голи)


Ще одним нашим представником у складі “Минаю” зразка минулого сезону був півзахисник Назарій Воробчак. Всього наш земляк провів 19 матчів у футболці закарпатців, в яких відзначився двома забитими м’ячами.

Роман Григорчук (“Чорноморець” Одеса)


“Полярним” видався сезон для ще одного прикарпатського фахівця Романа Григорчука. Коуч прийняв команду 1 січня минулого року, втім, через війну так тоді і не зміг пропрацювати з нею в офіційних матчах. Тож сезон 2022/23 став першим повноцінним для Романа Йосиповича після повернення до Одеси. І вже на початку змагань “морякам” ніяк не вдавалось знайти свою гру (два місяці команда не могла перемогти). І лише в другій частині футбольної осені команді вдалось показати максимум своїх можливостей і потрохи вийти із зони вильоту, а згодом і уникнути матчів плей-аут. У підсумку, “Чорноморець” фінішував на десятій сходинці УПЛ.

Микола Квасний (“Верес” Рівне)
5 матчів в лізі


А от рівненському “Вересу”, честь якого захищав оборонець Микола Квасний, уникнути стикових матчів не вдалось. На цьому етапі рівнянам вдалось відстояти своє місце в еліті у протистоянні із запорізьким “Металургом” – 0:1 та 6:1. Наш захисник зіграв у 5 поєдинках, провівши на полі сумарно 249 хвилин у футболці “червоно-чорних”.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: ПФЛ + ААФУ
Наші профі. Підсумки сезону: Туреччина, Франція, Польща, Молдова
Наші профі. Підсумки футзального сезону: Україна
Наші профі. Підсумки сезону: Жінки
Наші профі. Підсумки футзального сезону: Чехія, Словаччина, Польща, Литва
Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Словаччина, Кіпр
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат юнацьких команд УПЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *